Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

Öğrenci İşi Waffle Tarifi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrenci İşi Waffle Tarifi

Malzemeler:
2 adet yumurta
yarım su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
vanilya
un
İçine;
çikolata, muz, fındık ezmesi, tercihe göre istenen meyveler…
Hazırlanışı
Yumurta ve sütü çırpın. İçine su ve şekeri ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra bir taraftan çırpmaya devam ederken diğer taraftan yavaş yavaş un ilave edin. Boza kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hamur ne çok koyu ne de çok akıcı olmalı. Tavaya dökünce yavaşça yayılmalı.
Teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar dökelim. Hamurun daire şeklinde yayılmasını sağlayalım.Bir süre sonra hamur kendini tutmaya başlayınca bir spatula ile pankeki ters çevirelim. Diğer yüzünü de pişirelim.Bu şekilde tüm hamuru pişirmeye devam edelim.Pişirme işleminden sonra pankeklerin üzerini çikolata ile kaplayarak ve meyvelerle süsleyerek servis edelim. Bizim evde sadece nutella, muz ve fındık ezmesi vardı, bu sebeple şimdilik bunları kullandık. Dileyen farklı meyve ve şekerlemeler, bal veya reçel kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder