Hınkal + Mantı (Ardahan) Bizim Deyimimizle Hınkal
 |
Ana Katagori : Ana Yemek |
Malzemeler:
1 Kilogram kıyma 2 baş soğan 2 yumurta yeteri kadar un tuz su
karabiber
Yapılışı:
Unu 2 yumurta tuz ve suyla kulak memesi kıvamından
daha sert bir hamur elde edilir. Hamur Üç dört pazıya bölünür.Yufkalar
halinde açılarak çay Bardağı ağzıyla oval kesilir. Diğer tarafta kıyma
baharat, ve soğan tuzla hazırlanır. Bardak ağzıyla yuvarlak kesilen
mantı hamurlarına fındık büyüklüğünde kıyma koyulur..ve hamur elde etek
pilesi şeklinde bükülür.ve ağzı tek delik olacak şekilde kapatılır. Bir
tencerede su tuz ve sıvıyağ ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya
mantılar atılır.15-20 dakika bu şekilde pişirilir. Pişen mantıları
kevgir kaşıkla süzdürerek servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt
sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servis yapılır. ve yanında sarımsak suyuyla servis yapılır..Afiyet Olsun..
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder