Sayfalar

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Türkinin en lezzetli mantısı.


Hınkal + Mantı (Ardahan) Bizim Deyimimizle Hınkal        
Ana Katagori : Ana Yemek

Malzemeler: 
1 Kilogram kıyma
2 baş soğan
2 yumurta
yeteri kadar un
tuz
su

karabiber

Yapılışı: 
Unu 2 yumurta tuz ve suyla kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edilir. Hamur Üç dört pazıya bölünür.Yufkalar halinde açılarak çay Bardağı ağzıyla oval kesilir. Diğer tarafta kıyma baharat, ve soğan tuzla hazırlanır. Bardak ağzıyla yuvarlak kesilen mantı hamurlarına fındık büyüklüğünde kıyma koyulur..ve hamur elde etek pilesi şeklinde bükülür.ve ağzı tek delik olacak şekilde kapatılır. Bir tencerede su tuz ve sıvıyağ ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılır.15-20 dakika bu şekilde pişirilir. Pişen mantıları kevgir kaşıkla süzdürerek servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servis yapılır.
ve yanında sarımsak suyuyla servis yapılır..Afiyet Olsun..












   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder