Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

Barbunya Pilaki Tarifi


 

 

Barbunya Pilaki Tarifi

Malzemeler:
250 gr taze barbunya
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
tuz, kırmızı biber , kara biber
üzeri için maydanoz
Yapılışı:
Barbunyalar 10 dakika kadar haşlanarak suyu süzülür.Daha sonra soğan halka halka doğranır ve tencereye kavrulmaya bırakılır.Havuçta küp şeklinde doğranarak soğanlara eklenir ve birlikte soğanlar ölene kadar kavrulur.Sarımsakları ve salçası eklenerek karıştırılır. Küp şeklinde doğranmış patatesler ve barbunyalar da eklenerek üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.Son olarak tuz ve baharatları eklenerek pişmeye bırakılır. Suyu azalacak olursa tekrar sıcak su eklenir.Barbunyalar pişene kadar pişirilir. Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder