Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

Öğrenci İşi Karışık Güveç Tarifi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Öğrenci İşi Karışık Güveç Tarifi

Malzemeler: 
Normalde 5 kişilik ama öğrenciler 10 kişide götürebilirler :)
200 gr kuşbaşı et
2 adat patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet domates
3 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kırmızı biber , karabiber
üzerini geçecek kadar sıcak su
Yapılışı:
 Patates, kabak, patlıcan, domates (kabuğu soyulmuş) küp şeklinde doğranır.Derin bir kap içerisine etler konulur ve doğranan malzemelerde üzerine eklenir.Biberlerle sarımsaklar da doğranarak diğer malzemelerle karıştırılır.Salçası,sıvı yağı, tuzu ve baharatlarıda eklenerek güzelce karıştırılır.Güveç kabının içerisine karışım boşaltılır ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu da eklenerek 180-200 derecede pişmeye bırakılır.Üzerini yanmasın diye fırın  kağıdı ile  kapatabilirsiniz fakat fırından almaya yakın kağıdı alın ki üzeride kızarsın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder