Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Elbasan Tava

 

 

 

 

 

Elbasan Tava


Malzemeler:
2 soğan
750 gr kemiksiz kuzu eti (irice doğranmış)
6 tane karabiber
4 su bardağı su
6 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı un
1 vumurta
Tuz
Yapılışı:
Soğanı irice doğrayın. Kuzu etini soğan ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kevgirle alarak atın. Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat haşlayın. Tuz ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Başka bir kapta yoğurdu un ve biraz tuzla çırpın. İçine 2.5 su bardağı ılık et suyu koyun, ağır ateşte 10 dakika koyultun. Sosun hafif ılınmasını bekleyin. Yumurta sarılarını çırpın. Yoğurtlu karışıma yedirin. Kuzu etlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurtalı yoğurtlu sosu gezdirin. Sıcak fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder