Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr. Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşil biber Yapılışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik
doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde
bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve
yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan
dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ
kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis
edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder