Sayfalar

6 Ağustos 2012 Pazartesi

ZAMBAK MAYASI

ZAMBAK MAYASI

Malzemeler ve Yapılışı:
Yarım kilo kadar zambak çiçeğinin yaprağı alınır, yıkanır.
Sonra bu yaprakların ağırlığınin iki misli kadar toz şekeriyle iyice ovulur.
Zambak yaprakları ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir.Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır.
Macun durumuna gelen zambak yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve uzun bir süre bozulmadan buzdolabında saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder