Sayfalar

7 Ağustos 2012 Salı

Pratik Poğaça

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 adet yaş maya
5 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un
Üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı
susam
Yapılışı:
- Su ve süt karıştırılarak bir kapta ılıtılır.
- Hamur yapacağınız kap içerisine ılıyan süt alınarak maya içerisinde iyice eritilir.
- Diğer malzemelerde eklenerek karıştırılır.
- Son olarak un hamur ele yapışmayana kadar azar azar ilave edilir.
- Hamur kıvama geldikten sonrada  5-6 dakika iyice yoğurulur.
- Üzeri kapatılarak mayası gelmesi için 1 saat bekletilir.
- Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekil verilerek dizilir (başka şekilde de yapabilirsiniz) .
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp ve susam serpilerek 160 derce de ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder