Sayfalar

9 Ağustos 2012 Perşembe

ENDÜLÜS USULÜ KUŞKONMAZ

 



















ENDÜLÜS USULÜ KUŞKONMAZ

Malzemeler:
Yarım kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
Yarım Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin. Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın. Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder