Yasemin Reçeli
Malzemeler:
250 gr yasemin çiçeği
1 adet limon
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yapılışı:
250 gr yasemin çiçeği
1 adet limon
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yapılışı:
Yaseminlerin sadece çiçekleri kullanılacak şekilde temizlenir. Sudan geçirilir, süzgece çıkarılır. Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır, 1-2 damla limon
suyu damlatılarak koyulaşması sağlanır. Bu arada suyu süzülen
yaseminler limon suyu ile solana dek yoğrulur. Kaynamakta olan şerbete
atılır, ara ara karıştırarak 15 dakika pişirilir. Sıcakken kavonozlara doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılarak baş aşağı soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder