Saray Usulü Dana Mahmudiye
Malzemeler:
2 kg. Dana Kusbasi
2 çorba kasigi Un
200 gr. Tereyağıi
4 dis sarmisak
2 adet orta boy soğan
2 adet taze soğan
1/2 tatli kasigi yeni bahar
500 gr. kuru kayisi
250 gr. badem
1/2 adet minik tarçin kabugu
1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli)
Yapılışı:
Tencerede tereyağıni eritip minik küpler halinde dogranmis soğan ve sarmisaklarla birlikte kavurun. Dana Kusbasini tencereye ekleyip harli ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kivama gelen dana kusbasilarinin üzerine karabiber,yeni
bahar ve tarçin kabugu ilave edip baharatlari ete yedirinceye kadar
kisa bir süre kavurun. Unu ilave edip çig un kokusunu atincaya kadar
kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak su ekleyin. Etler kaynamaya
basladiginda atesi kisiga alip pisirmeye birakin. Bademleri kaynar suda
kisa bir süre hasladiktan sonra soguk su ile sogutup kabuklarini alin.
Ufak bir tavada tereyağı ile kabugu soyulmus bademleri
hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuru kayisilari dograyip sicak
suyun içinde bir süre dinlendirin. Pisme kivamina gelen dana etlerini,
kayisilari ve ince seritler halinde dogranmis taze soğani ve tuzu ilave
edin. Saray Usulü Dana Mahmudiye pistiginde yarim saat dinlendirin. Bu
esnada bir tavada tereyağıni kizdirip kirmizi toz biberi ilave edin.
2 çorba kasigi Un
200 gr. Tereyağıi
4 dis sarmisak
2 adet orta boy soğan
2 adet taze soğan
1/2 tatli kasigi yeni bahar
500 gr. kuru kayisi
250 gr. badem
1/2 adet minik tarçin kabugu
1 tatli kasigi kirmizi toz biber (tatli)
Yapılışı:
Tencerede tereyağıni eritip minik küpler halinde dogranmis soğan ve sarmisaklarla birlikte kavurun. Dana Kusbasini tencereye ekleyip harli ateste suyunu çekinceye kadar soteleyin. Kivama gelen dana kusbasilarinin üzerine karabiber,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder