ŞAM USULÜ İRMİK KURABİYESİ
Malzemeler:
500 gr. net tereyağı, eritilerek suyu alınıp buzlukta sertleştirilmiş
500 gr. süt, normal hararette
1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
750 gr. irmik (çok ince, O no.)
İçinin harcı :
500 gr. çekilmiş yeşil fıstık
500 gr. pudra şekeri (2 kahve fincanı soğuk su ile ovulmuş)
Yapılışı:
Tereyağına karbonatı ilâve ederek bir kapta çırpma teli ile vurarak köpürtünüz. Sonra devamlı surette çırpma teli ile kuvvetlice karıştırarak sütü sicim gibi akıtarak yediriniz ve irmiği ilâve ederek birdakika
iyice karıştırınız. Sonra hamurları 50'şer gramlık parçalara bölüp bir
küçük top gibi yuvarlayınız ve teker teker sol avucunuzun içine alıp sağ
elinizin baş parmağı ile hamurun tam ortasına bastırıp sağa sola
çevirerek hamurun içinde bir kahve fincanının içi gibi boşluk meydana
getiriniz ve bu boşluğun yarısından fazlasına fıstıklı
harçtan doldurup üzerini büzerek kapatınız ve mamül kalıbının içine
koyup elinizle üzerine bastırarak kalıbı hafifçe masaya vurarak mamulü
kalıptan çıkarıp 2'şer santim ara ile tepsiye diziniz. Hepsini aynı
şekilde hazırladıktan sonra hafif alt ve üst renk almış olarak pişirip
fırından çıkarınız. Normal soğuyunca arzunuza göre üzerine pudra şekeri
serperek servis ediniz.
500 gr. süt, normal hararette
1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
750 gr. irmik (çok ince, O no.)
İçinin harcı :
500 gr. çekilmiş yeşil fıstık
500 gr. pudra şekeri (2 kahve fincanı soğuk su ile ovulmuş)
Yapılışı:
Tereyağına karbonatı ilâve ederek bir kapta çırpma teli ile vurarak köpürtünüz. Sonra devamlı surette çırpma teli ile kuvvetlice karıştırarak sütü sicim gibi akıtarak yediriniz ve irmiği ilâve ederek bir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder