MOLLA KEBABI
Malzemeler:
1 kiloluk kemiksiz dana eti,
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde),
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde),
30 gram margarin yağı,
25 gram kurutulmuş mantar,
1 baş soğan,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
birkaç kaşık süt,
1 kahve fincanı et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Dil ve pançeta dilimlerini uzunla, masına ince şeritler biçiminde kesmeli. Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli. Sonra eti iyice yuvarlayıp bir rosto gibi bağlamalı. Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı. Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli. Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine iyice karıştırmalı. Etin tümünürahatça
alacak yayvan bir tencereye margarin yağıyle beş çorba kaşığı
zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı. Yağ kızınca kıyılmış sebzeyi
içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları kavurmalı. Soğanların
rengi pembeleşince tuzlanmış ve biberlenmiş
eti bunların üstüne yatırmalı ve vakit vakit çevirerek her yanını nar
gibi kızartmalı. Etin her yanı kızarınca kabın ağzını örtmeli ve eti
vakit vakit çevirerek bir - birbuçuk saat kadar çok hafif bir ateşte
pişirmeli. Bu arada vakit vakit kontrol ederek ete bir fincan kadar
sıcak et suyu katmayı unutmamalı. Et 45 dakika kadar piştikten
sonra suyu süzülmüş ve küçük parçalara doğranmış mantarı da katmalı.
Et iyice pişince bunu kaptan çıkarıp dilimemeli ve düzenli bir biçimde
servis tabağına yerleştirmeli. Servis tabağını sıcak bir yerde tutmalı.
Tencerede kalacak salça oldukça koyu ve esmer renktedir. Tencereyi hafif
bir ateşe oyup birkaç kaşık kaynar süt
döküp bu salçayla iyice karıştırmalı. Bir - iki dakika kadar
karıştırarak pişirmeli. Bu arada servis tabağının çevresini sote edilmiş
iç bezelyeyle
süslemeli. Salça hazır olunca bunu gezdirerek et dilimlerinin vs iç
bezelyenin üstüne dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı.
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde),
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde),
30 gram margarin yağı,
25 gram kurutulmuş mantar,
1 baş soğan,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
birkaç kaşık süt,
1 kahve fincanı et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Dil ve pançeta dilimlerini uzunla, masına ince şeritler biçiminde kesmeli. Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli. Sonra eti iyice yuvarlayıp bir rosto gibi bağlamalı. Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı. Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli. Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine iyice karıştırmalı. Etin tümünü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder