Sayfalar

6 Ağustos 2012 Pazartesi

GÜL MAYASI


 
























GÜL MAYASI

Malzemeler ve Yapılışı:
1 kilo kadar gülün çiçek yaprağı alınır. Bunların dip taraflarındaki beyaz bölümleri makasla kesilir.
Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur.
Yapraklar ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir. (Çiçekler koyuca bir macun durumuna gelinceye kadar bu işlem yapılmalıdır.)
Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve bir kenarda saklanır. (Bu maya uzun bir süre bozulmadan saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder