Domates Salçası Sosu Tarifi
Malzemeler:
1/2 su bardağı rafine yağı
1 kilo domates salçası
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sebze karışımı
20 su bardağı su
Baharat
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tepeleme un(40 gr.)
Yapılışı:
Bir tencereye rafine yağını koyup kızdırınız ve sebzeleri ilave edip karıştırarak 2 dakika kavurunuz.
Salçasını ilave edip 2 dakika daha kavurunuz.
Sonra bütün malzemeyi ilave edip kaynatarak 30 dakika pişiriniz.
Unu bir bardak ılık su ile ezip karıştırarak salçaya ilave ediniz.
15 dakika daha kaynatıp ateşten alarak içindeki baharat torbasını çıkarıp atınız.
Normal süzgeçten süzdürüp kullanınız ve soğutarak buzdolabında saklayıp. İstediğiniz zaman ısıtıp kullanınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder