Medfune
Malzemeler:
2 orta boy soğan
500 gr kıvırcık koyun eti
600gr kemer patlıcanı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Patlıcanların sap kısmını keserek temizleyin. Kabuklarını alaca soyup 2 cm kalınlığındahalka halka doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, patlıcanları içine atarak 1-2 dakika bekleyin. Etleri biraz tuz soğanla
karıştırın. Haşlanan patlıcanları süzdürerek sudan alın. Bir tencereye
dizin. Üzerine etleri yayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencerenin
içindeki malzemenin üzerine gelecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatın ateşi kısın bir saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
500 gr kıvırcık koyun eti
600gr kemer patlıcanı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Patlıcanların sap kısmını keserek temizleyin. Kabuklarını alaca soyup 2 cm kalınlığında
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder