Kuşhane Bamyası
Malzemeler:
Bamya
Kuşbaşı et
Tuz
Sirke
Soğan
Limon
Yapılışı:
Başları yuvarlak ayıklanmış bamyalar bir kaba yerleştirilir, üzerlerine tuz ve sirke konarak 15dakika kadar bırakılır. Üç su yıkanarak süzgeçten geçirilir. Bir tencerenin ortasına yarım domates konur ve bamyaların başları tencerenin kenarına gelecek şekilde üstüste dizilir. Bir başka kapta rendelenmiş soğan yağda penbeleşinceye kadar kavrulur, kuşbaşı et ve domates ilâve edilir. Su, tuz ve limon
konarak yarım saat pişirildikten sonra bamyanın üzerine dökülür.
Tencerenin üzeri yağlı kâğıtla kapatılıp yarım saat kadar orta ateşte
pişirilir ve servis tabağında tersine boşaltılarak servis yapılır.
Kuşbaşı et
Tuz
Sirke
Soğan
Limon
Yapılışı:
Başları yuvarlak ayıklanmış bamyalar bir kaba yerleştirilir, üzerlerine tuz ve sirke konarak 15
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder