Gerdan Tatlısı (Osmanlı Ramazan)
Yapılışı:
1 kg.haşlanmış kuzu gerdan eti • 2 soğan • 2 defne yaprağı • 4 diş
sarımsak • 1 çorba k.domates salçası • 1 tatlı k.biber salçası • tane
karabiber • tuz • 2.5 su b.pirinç • 1.5 su b.arpa şehriye • et suyu •
tuz • sıvıyağ Fırında Pilavlı Kuzu Gerdan tarifi Arpa şehriyeyi
sıvıyağda kavurun. Rengi değişince üzerine doğranmış soğanları da
ekleyerek kavurun. Soğanlar da kavrulduktan sonra pirinci de ilave edip
tuzunu ayarlayın .Daha sonra kavrulan pirinç ve arpa şehriyeyi tepsiye
alın. Daha önceden,defne yaprağı ,sarımsak ve tane karabiber ile beraber
haşladığınız etleri de tepsiye ekledikten sonra pişirecek kadar su
ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin. Servise hazır. Afiyet
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder