Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk

 













Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü,
1 kahve fincanı soya sosu,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
yarım litre süt,
1 tatlı kaşığı un,
kekik,
yarım paket margarin,
1 bardak su,
rendelenmiş kaşarpeyniri,
pul biberi,
yeterince tuz
karabiber.
Yapılışı:

Derin bir kâseye sıvıyağ, soya sosu, karabiber, tuz ve kekik konup karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılıp ikiye bölünen tavuk göğüsleri eklenir. Etler 30 dakika kadar içinde bekletilir. Beşamel sos için derin bir kapta un ile margarin karıştırılır. İçine soğuk süt eklenir ve çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber serpilir. Terbiyeden çıkarılan tavuklar fırın tepsisine dizilip fırına verilir. Çok fazla kızartılmadan çıkarılıp üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar dökülür. Kırmızıbiber serpildikten sonra kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder