Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

Sülbiye

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sülbiye

Malzemeler:
0.5 kg. bonfileden kuşbaşı et
0.5 kg. arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kaşık salça
tuz
kimyon
karabiber.

Yapılışı:
Yağ tencereye koyulur, içine etler atılır. Etler suyunu çekinceye kadar iyice pişirilir. Üzerine 1.5 bardak kadar su ilave edilir. Salça ve sarımsaklar etlere karıştırılır, etler yumuşayınca arpacık soğanlar, nohut, kimyon, tuz, ve karabiber ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder