Patlıcan Dolması (Osmanlı Ramazan)
Malzemeler:Patlıcanları usul-i sabık üzre tepelerini kesip iyice oydukta tuzlu suya atıla.Ba’dehu tavaya rugan-ı zeyt koyup vafir doğranmış soğan
ile ateşe koyalar. Soğanlar pembeleştikte oyuldukta çıkarılan içi, tuz
ile karıştırıp ve iyice sıkıp tâ acı suyu çıktıkta tavanın içine ilave
edip onu dahi bir miktar pişirdikte yıkanmış pirinç ve tuz ve biber ve nane ve daha matlûp olan eczaları koyup işbu hazırlanan patlıcanların
içine mutedilce doldurup kesilen parçasını kapadıkta dip tarafından
sivri bıçak ile birkaç kere delip tencereye istif ve üzerine çıkar
mertebe su koyup tencerenin kapağını kapadıkta suyunu çekince ba’de’t –
tabh indirip soğuyunca tabaklara ba’de’l – vaz tenavül buyrula.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder