
ENDERUN YÖNTEMİ YUMURTA
Malzemeler:
pastırma / sucuk
5 soğan
tereyağı
şeker
Yapılışı:
Pastırma ya da sucuğu çok ince doğrayıp yumurta sahanında bir miktar su ile ateşe sürüp biraz öldürünüz. Sonra bir kaba 5 - 6 soğan doğrayıp tavada tereyağıyla çeviriniz. Rengi dönmeye yüz tutunca sahandaki pastırmayı
ilâve edip soğan sararmcaya kadar çeviriniz. Sonra 3 - 4 kaşık sirke
ile bir miktar şeker ilâve edip macun kıvamına gelinceye kadar çevirip
sahana alınız. Yemek zamanı yuvalar açıp içine yumurtaları kırmız. Sonra
orta ateşe sürüp beyazların rengi bulanmca indirip servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder